A "tökéletes" Bolognai Lasagne

2014-02-26

sponsored links

bolognai_lasagne.jpg

Azért csak idézõjelben tökéletes, mert még csak 20 éve készítem és javítgatok rajta. Remélem, újabb húsz év elteltével idézõjel nélkül posztolhatom újra. :) A legfontosabb összetevõ maga a híres ragu. Heston Blumenthal "tökéletesítette" ezt is, de a lényegi összetevõkön õ sem változtatott. Én azonban nem akarom ennyire túlragozni ezt a ragut, megyek, veszem is le a jó kis löncshusit a polcról. Csak vicceltem! :) Sokféleképpen készítik, még Olaszországban is, de a lényeg, hogy szaftos marhahúsból (Heston ökörfarkat csontoz ki hozzá) készüljön, tejjel, fehérborral, de sárgarépa és szárzeller is kerüljön bele.

Én újabban Marcella Hazan receptje szerint készítem kisebb-nagyobb változtatásokkal e ragut. Nagyon bevált, de szinte 100 %-ban lasagne töltelékként végzi be. Az évek során finomítgattam, kipróbáltam ezt is, azt is, tésztákat, sajtokat, fûszereket és mostanra ez lett számomra a majdnem tökéletes bolognai lasagne. Ezért is adom most közre, készítsétek el, mert bitang jó. A legfontosabb ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2014/02/26/a...

sponsored links

Keres?s